MENU
Home Klachten Gewrichtsklachten
Home Klachten Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten

Pijn en stijfheid bij gewrichtsklachten

Een gewricht komt voor in vele vormen en maten. Het vormt de verbinding tussen verschillende botstukken, geeft het lichaam stevigheid en stabiliteit en zorgt ervoor dat u bepaalde bewegingen kunt maken. Gewrichtsklachten worden vaak veroorzaakt door een verstuiking, overbelasting, slijtage, artrose of een auto-immuunziekte. Reuma, jicht en de ziekte van Bechterew zijn voorbeelden van auto-immuunziekten, waarbij het afweersysteem onderdelen van het eigen lichaam aanvalt.

Bij gewrichtspijn heeft men vaak last van pijnlijke en/of stijve spieren waardoor men moeite kan hebben met het maken van bepaalde bewegingen. Gewrichtspijn kan tijdelijk of chronisch zijn, vanzelf overgaan of steeds erger worden. In de meeste gevallen is er sprake van pijn, stijfheid van de gewrichten en zwelling in en/of rondom het gewricht. Het verloop van de klachten hangt vooral af van de oorzaak ervan.

De oorzaak van de klacht bepaalt mede welke behandelmethode er het beste kan worden ingezet. Het is in de meeste gevallen belangrijk om de mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Door middel van Dry Needling, Shiatsu therapie en massages kunnen gewrichtsklachten verbeteren.

Veel voorkomende klachten bij gewrichtspijn

  • Stijfheid
  • Nacht- of rustpijn
  • Verlies van mobiliteit
  • Het gewricht kan warm aanvoelen
  • Zwelling en roodheid van en rondom het gewricht
  • Pijn tijdens het belasten van het aangedane gebied

Bewegen bij gewrichtspijn

Bij het ervaren van gewrichtspijn is het belangrijk om te blijven bewegen, zodat uw spieren en gewrichten soepel blijven. Vooral fietsen, zwemmen en rustig wandelen zijn een goede ondersteuning bij gewrichtspijn. Ook kunnen speciale oefeningen en het verbeteren van de lichaamshouding bijdragen aan het verminderen van de klachten.

Om meer inzicht te krijgen in uw gewrichtsklachten en de mogelijke oorzaak, maak ik gebruik van een uitgebreide intake tijdens onze eerste afspraak. Ik start hierbij met een vraaggesprek en voer vervolgens een onderzoek uit door middel van functietesten, zodat er een goed beeld van uw klacht gevormd kan worden. Vervolgens zet ik mijn bevindingen samen met u op een rijtje en bespreken we de aanpak die het beste bij u past.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan direct een afspraak!

Plan afspraak
Deel dit bericht

Tarieven

Locatie

Plan afspraak