MENU
Home Klachten Nekklachten
Home Klachten Nekklachten

Nekklachten

Pijn en stijfheid bij nekklachten

Nekpijn is een van de meest voorkomende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Vaak voelt nekpijn aan als een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek of boven op de schouders. Soms kunt u uw hoofd hierdoor minder goed draaien. De nekspieren voelen dan vaak gespannen en stijf aan, waardoor er hoofdpijn kan ontstaan.

Er zijn verschillende aandoeningen die nekklachten kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan een whiplash, nekhernia, wervelfracturen of botontkalking. Er zijn ook factoren die klachten aan de nek vergroten, zoals spierknopen. Daarnaast kunnen nekklachten ook ontstaan door hoge werkdruk, een verkeerde (werk)houding, overbelasting of een tochtige omgeving. Deze factoren zorgen ervoor dat de gewrichten niet meer goed bewegen en de spieren verkrampen, waardoor er nekpijn ontstaat.

De behandeling van nekklachten is per persoon en per klacht verschillend. In de meeste gevallen is het verminderen van de pijn en het vergroten van de beweeglijkheid essentieel. Om te voorkomen dat de klachten terugkomen, is het trainen van de stabiliteit en een juiste lichaamshouding belangrijk. Door middel van Dry Needling en massage kunnen nekklachten snel verlichten.

Symptomen bij nekklachten

De volgende symptomen komen vaak voor bij nekklachten:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Oorsuizen
  • Stijfheid in de nek
  • Pijnklachten in nek, arm of schouders
  • Uitstralende pijn naar de armen of schouders
  • Tintelingen in de hand of vingers
  • Vermindering van het gezichtsvermogen

Gevolgen van nekklachten

Steeds meer mensen ervaren nekpijn. De belangrijkste oorzaak hiervoor is dat we onze nek vaak verkeerd belasten. We zitten namelijk steeds meer achter een beeldscherm en kijken hierdoor vaker met een gebogen nek naar onze smartphone, computer of laptop. Met als gevolg, pijn en stijfheid van de nekspieren, vermindering van de mobiliteit en andere lichamelijke klachten.

Om meer inzicht te krijgen in uw nekklachten en de mogelijke oorzaak, maak ik gebruik van een uitgebreide intake tijdens onze eerste afspraak. Ik start hierbij met een vraaggesprek en voer vervolgens een onderzoek uit door middel van functietesten, zodat er een goed beeld van uw klacht gevormd kan worden. Vervolgens zet ik mijn bevindingen samen met u op een rijtje en bespreken we de aanpak die het beste bij u past.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan direct een afspraak!

Plan afspraak
Deel dit bericht

Tarieven

Locatie

Plan afspraak