MENU
Home Klachten Schouderklachten
Home Klachten Schouderklachten

Schouderklachten

Uitstralingspijn bij schouderklachten

Schouderpijn is een veelvoorkomende klacht. Schouderklachten duren vaak lang of komen snel en met enige regelmaat weer terug. Bij schouderklachten bevindt de pijn zich rondom de schouder, deze kan aan de achterzijde of aan de voorzijde voelbaar zijn. Schouderpijn kan uitstralen naar de nek, armen of schouderbladen. Vaak doet het bewegen van de arm pijn, maar ook het liggen op de schouder tijdens het slapen veroorzaakt klachten.

Een klacht aan de schouder kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken zijn spierknopen rondom het schoudergewricht. Naast het feit dat spierknopen in de schouder pijnklachten kunnen veroorzaken, kan er ook pijn in de arm en nek ontstaan. Zelfs pijn die doortrekt naar de onderarm, hand en vingers kan de oorsprong hebben in de schouder.

De oorzaak van de klacht bepaalt mede welke behandelmethode er wordt ingezet. Het is in de meeste gevallen belangrijk om de mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Door middel van Dry Needling, Shiatsu therapie en massage kunnen schouderklachten snel verlichten.

Veel voorkomende schouderklachten

De volgende aandoeningen geven kans op schouderpijn:

  • Slijmbeursontsteking
  • Schouder uit de kom
  • Artrose (afname van kraakbeen)
  • Inklemming van een pees in de schouder
  • Frozen shoulder (stijfheid en bewegingsbeperking van de schouder)
  • Instabiele schouder (zwak bindweefsel zorgt voor overmatige bewegelijkheid)

Blijven bewegen met schouderklachten

Door te lang in dezelfde houding te blijven zitten, verstijven de spieren. Doe daarom regelmatig wat rek- en strekoefeningen of ga eens een blokje om tijdens uw werkdag. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk in beweging te blijven zonder daarbij de schouders teveel te belasten.

Om meer inzicht te krijgen in uw schouderklachten en de mogelijke oorzaak, maak ik gebruik van een uitgebreide intake tijdens onze eerste afspraak. Ik start hierbij met een vraaggesprek en voer vervolgens een onderzoek uit door middel van functietesten, zodat er een goed beeld van uw klacht gevormd kan worden. Vervolgens zet ik mijn bevindingen samen met u op een rijtje en bespreken we de aanpak die het beste bij u past.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan direct een afspraak!

Plan afspraak
Deel dit bericht

Tarieven

Locatie

Plan afspraak