MENU
Home Klachten Sportblessures
Home Klachten Sportblessures

Sportblessures

Overbelasting bij sportblessures

Door overbelasting ontstaan vaak blessures. Dit kan gebeuren door zware fysieke arbeid, een verkeerde lichaamshouding of door sporten. Regelmatig sporten maakt botten en pezen sterker, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms kan het misgaan doordat bijvoorbeeld een spier te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt, een pees scheurt of een bot breekt. Op dat moment spreken we van een sportblessure en als fanatieke sporter is er niets frustrerender dan niet kunnen sporten door een blessure.

Sportblessures kunnen acuut en chronisch ontstaan. Onder acute blessures vallen botbreuken, spierscheuren, ontwrichtingen en verstuikingen. Hier is de oorzaak meestal duidelijk. Een chronische blessure ontstaat vaak door overbelasting.
Oorzaken van sportblessures kunnen zijn: het te snel opvoeren van de sportbelasting, voortdurend eenzijdige en langdurige bewegingen maken, het dragen van verkeerd schoeisel of een combinatie van veel sporten en zwaar werk. Een acute blessure kan chronisch worden wanneer een sporter te lang met een blessure blijft rondlopen.

Wanneer u een sportblessure hebt opgelopen, is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt behandeld. Dit betekent dat niet alleen het symptoom moet worden aangepakt, maar ook de oorzaak van de blessure. Hierdoor voorkomt u dat het nogmaals gebeurt of dat de blessure chronisch wordt. Door middel van sportmassage, Dry Needling en medical taping kunnen blessures goed worden verholpen.

Veel voorkomende sportblessures

  • Enkelblessure
  • Achillespees blessure
  • Zweepslag en andere spierscheuringen
  • Shin splits, of pijnlijk scheenbeen
  • Knieblessure
  • Hamstringblessure
  • Liesblessure
  • Schouderklachten
  • Rug- en nekklachten
  • Tennis- en golferselleboog

Voorkom blessures door sportmassage

Je spieren regelmatig laten masseren vermindert de kans op blessures.
Door een regelmatige behandeling is een beginnende blessure snel te herkennen en hierdoor ook beter te voorkomen. Daarbij kan medical taping ook een mooie aanvulling zijn op de nabehandeling van blessures. Dit zorgt voor pijnvermindering, sneller herstel en meer bewegingsvrijheid.

Om meer inzicht te krijgen in uw klacht en de mogelijke oorzaak, maak ik gebruik van een uitgebreide intake tijdens onze eerste afspraak. Ik start hierbij met een vraaggesprek en voer vervolgens een onderzoek uit door middel van functietesten, zodat er een goed beeld van uw klacht gevormd kan worden. Vervolgens zet ik mijn bevindingen samen met u op een rijtje en bespreken we de aanpak die het beste bij u past.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan direct een afspraak!

Plan afspraak
Deel dit bericht

Tarieven

Locatie

Plan afspraak