MENU
Home Dorn therapie
Home Dorn therapie

Dorn therapie

Wat is Dorn therapie?

Dorn therapie is een manuele behandelmethode die zijn oorsprong vindt in Duitsland. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rug- en nekpijnklachten, ook als deze langere tijd aanwezig zijn, zonder ‘kraken’ verholpen worden.

Veel pijnklachten worden veroorzaakt door scheefstand van het bekken en de wervelkolom. Tijdens de behandeling worden eventuele scheefstand en gewrichtsblokkades gecorrigeerd. Veelal ervaart u direct een vermindering van uw pijnklachten in rug, nek en schouders, meer bewegingsvrijheid en verdwijnt uw hoofdpijn. Doordat de correctie verricht wordt tijdens een lichte beweging van uw arm of been, schuiven de wervels vanzelf weer op hun plaats. Hierdoor is de Dorn therapie een zachte maar uiterst effectieve behandelmethode.

Beenlengteverschil kan bekkenscheefstand, SI-gewrichtspijn en verschoven wervels veroorzaken. Tijdens de behandeling begin ik met de correctie van eventueel aanwezig beenlengteverschil. Daarna ga ik verder met het SI-gewricht en de rug, vanuit hier ga ik de wervelstand corrigeren. Indien nodig corrigeer ik ook de nek.

Bij welke klachten werkt Dorn therapie?

Dorn therapie is een manuele, effectieve behandelmethode bij:

  • Hoofdpijn en nekklachten
  • Schouderklachten met uitstralingspijn in armen en vingers
  • Rugklachten
  • Heup en SI-gewrichtsklachten
  • Bekkenscheefstand
  • Knieklachten
  • Tenniselleboog

Wat kunt u van de behandeling verwachten?

Na de behandeling kunt u enkele dagen last hebben van napijn. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de gecorrigeerde wervels in een andere stand staan en op bepaalde spieren een andere druk geven dan voorheen. Deze klachten nemen vanzelf af, waarbij het beste advies is in beweging te blijven.

Om meer inzicht te krijgen in uw klacht en de mogelijke oorzaak, maak ik gebruik van een uitgebreide intake tijdens onze eerste afspraak. Ik start hierbij met een vraaggesprek en voer vervolgens een onderzoek uit door middel van functietesten, zodat er een goed beeld van uw klacht gevormd kan worden. Vervolgens zet ik mijn bevindingen samen met u op een rijtje en bespreken we de aanpak die het beste bij u past.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan direct een afspraak!

Plan afspraak
Deel dit bericht

Tarieven

Locatie

Plan afspraak