MENU
Home Medical taping
Home Medical taping

Medical taping

Medical taping ondersteunt de beweging

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid te behouden of te herstellen. De achterliggende gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor de lichaamstemperatuur, bloedsomloop en lymfecirculatie. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.

Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van vochtophopingen en ontstekingen, houdingcorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals KANS, tennis- of golferselleboog).

De Cure Tape die wordt gebruikt heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Hierdoor voelt de tape aan als een tweede huid. De Cure Tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti- allergische lijmlaag. De tape kan daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam blijven zitten. Medical taping is dan ook een behandelmethode die goed gecombineerd kan worden met andere behandeltechnieken.

Effecten van medical taping

  • Vermindering van pijnklachten
  • Behoud van bewegingsvrijheid
  • Ondersteunen van de gewrichten
  • Verbetering van de stabiliteit
  • Ontspannen spieren
  • Herstel van bloedcirculatie
  • Vochtafvoer stimuleren
  • Verminderen van uitstralende pijn

Afname van pijn en sneller herstel

Medical taping is zeer geschikt voor iedereen die herstellende is van een (spier)blessure of sommige andere lichamelijke klachten. Met behulp van de tape kunt u veilig blijven bewegen en wordt het herstel van het weefsel bevorderd.

Om meer inzicht te krijgen in uw klacht en de mogelijke oorzaak, maak ik gebruik van een uitgebreide intake tijdens onze eerste afspraak. Ik start hierbij met een vraaggesprek en voer vervolgens een onderzoek uit door middel van functietesten, zodat er een goed beeld van uw klacht gevormd kan worden. Vervolgens zet ik mijn bevindingen samen met u op een rijtje en bespreken we de aanpak die het beste bij u past.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan direct een afspraak!

Plan afspraak
Deel dit bericht

Tarieven

Locatie

Plan afspraak